Департаментом підготовлено та проведено командно-штабні навчання з Михайлівською районною ланкою Запорізької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту

Відповідно до наказу керівника Запорізької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту – голови обласної державної адміністрації від 15.01.2019 № 1 «Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту області на 2019 рік» та постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2013 № 443 «Про затвердження Порядку підготовки до дій за призначенням органів управління та сил цивільного захисту» Департаментом з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації підготовлено та проведено 26-27.09.2019  командно-штабне навчання  (далі – КШН) з Михайлівською районною ланкою Запорізької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту (далі – територіальна підсистема).

Тема: “Дії органів управління районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту при загрозі та виникненні НС техногенного та природного характеру”

Мета:

  • поглиблення теоретичних знань, набуття практичних умінь і відпрацювання практичних навичок, необхідних для проведення заходів з цивільного захисту;
  • відпрацювання злагодженості дій органів управління та сил цивільного захисту щодо проведення заходів цивільного захисту;
  • проведення оцінки стану готовності органів управління та сил цивільного захисту до дій,  спрямованих на запобігання і реагування у надзвичайних ситуаціях.

Склад учасників навчання:

  • Керівний склад цивільного захисту району, комісія з питань ТЕБ та НС, евакуаційні (евакоприймальні) органи району, управління (відділи) ЦЗ.
  • Спеціалізовані служби цивільного захисту району.
  • Органи управління та сили цивільного захисту об’єктів господарської діяльності, окремих підприємств, організацій та установ (незалежно від форм власності) району, голови ОТГ, селищних та сільських рад.

 

Командно – штабне навчання проведено у два етапи:

Перший етап “Перевірка готовності органів управління і сил цивільного захисту району    до реагування на НС природного характеру”

Увідна № 1: погіршення погодних умов у зв’язку із  проходженням циклону  територією району.

Другий етап  “Практичні дії  ланки територіальної підсистеми при ліквідації НС техногенного характеру”

Увідна № 2: аварія на ядерному об’єкті (Запорізька АЕС), практичне розгортання приймального пункту евакуації населення .

Увідна № 3: займання електричної проводки в опорному комунальному закладі “Михайлівський навчально-виховний комплекс” загальноосвітня школа І-ІІІ ст. – гімназія” ім. Героя Радянського Союзу І.А. Найдьонова” Михайлівської селищної ради    Михайлівського району Запорізької області