Бердянські підрозділи органів цивільного захисту готові до можливої зимової негоди

У Бердянську сьогодні відбулась виїзна нарада штабу з ліквідації надзвичайної ситуації. Участь у штабному тренуванні органів управління цивільного захисту Бердянської міської ланки Запорізької територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ взяв голова облдержадміністрації Віталій Туринок та його заступники Андрій Антонов та Володимир Тарасенко.

Тренування розпочалися з самого ранку. За легендою, в ніч на 3 грудня на півдні області вирувала негода у вигляді дощу та мокрого снігу з різким зниженням температури повітря з +5°С до – 4°С та поривами східного вітру більше 25 м/с. На території частково пошкоджено дахи на приватних та багатоповерхових будинках, ПК «Софіт», ЗОШ № 2, дитячих садках та поліклініці. Окрім цього, повалено  дерева, знеструмлено ТП № 257 – без світла залишилися 320 абонентів. Припинено рух автомобільного транспорту по Мелітопольському шосе та окремих вулицях у зв’язку з поваленням дерев та ожеледдю. Пошкодження отримали декілька осіб. Під загрозою відключення водопостачання опинилися три мікрорайони міста. Внаслідок дії стихії попередні збитки становлять близько 2,1 млн грн.

Під час підсумкової наради виступив керівник  з ліквідації – заступник міського голови  м. Бердянська Григорій Горячов. Про стан проведення штабного тренування доповів начальник Головного управління ДСНС у Запорізькій області генерал-майор цивільного захисту Олексій Лепський.

За словами заступника голови облдержадміністрації Андрія Антонова, підрозділи органів управління цивільного захисту, постійної міської комісії з питань ТЕБ та НС, оперативного штабу вдосконалили  навички  у виконанні функціональних обов’язків при виникненні та ліквідації наслідків НС в  умовах осінньо-зимового періоду. Також удосконалили організацію взаємодії між спеціалізованими  службами цивільного захисту та відділом з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та охорони праці виконкому Бердянської міської ради.

– Я виступив з такою ініціативою, щоб відпрацювати ймовірну надзвичайну ситуацію в Бердянську. Ми розуміємо, поки в місті ще не відновлено колектор, така ситуація може статися в будь-який момент. Як сталося 27 січня цього року, після обвалу колектора. На ремонт колектора з обласного бюджету плануємо виділити близько 9 мільйонів гривень, а з бюджету Бердянська передбачено ще 5 мільйонів. Сподіваюсь, депутати підтримають пропозицію на найближчій сесії. Тож підрозділи відпрацювали поставлені завдання. Нехай подібні ситуації будуть у вигляді тренування, а всі підрозділи будуть готові, – підсумував Віталій Туринок.

 

За матеріалами сайту Запорізької облдержадміністрації  (https://www.zoda.gov.ua)